Nunnink makes big move to Den Bosch

Laura Nunnink will switch from Oranje-Rood to Den Bosch next season with the 25-year-old Dutch superstar signing a two-year deal.

“We have already spoken to Laura before the current bizarre time and both parties were enthusiastic,” said Den Bosch’s top hockey board member Vera Vorstenbosch. “It is great that we can bring such positive news in these times.”

Nunnink has been playing her hockey in Eindhoven all her life, starting off with Oranje-Zwart, and so it was a tough decision to make the switch.

She added: “I’ve been thinking about it for a long time. Den Bosch are not used to players thinking about it for so long!

View this post on Instagram

The word is out! @lauranunnink speelt volgend seizoen in black and yellow @hchertogenbosch ?? Lees het hele persbericht ➡️➡️➡️➡️➡️➡️ ➡️➡️ Laura Nunnink naar HC ’s-Hertogenbosch Laura Nunnink speelt volgend seizoen voor de dames van HC ’s-Hertogenbosch. De 25-jarige aanvallende middenvelder komt over van HC Oranje-Rood en heeft een contract voor twee jaar getekend. ‘Heel erg blij’ is bestuurslid Tophockey Vera Vorstenbosch met de komst van Nunnink. “We hebben al voor de huidige bizarre tijd met Laura gesproken en beide partijen waren enthousiast. Het is fijn dat we in deze tijden zo’n positief nieuws kunnen brengen.” Ook Nunnink kijkt uit naar haar eerste minuten voor ’s-Hertogenbosch. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt de 120-voudig international. “Ik ken bij ’s-Hertogenbosch al veel meiden, wat de overstap gemakkelijker maakte. Bij Den Bosch wil ik mezelf nog meer ontwikkelen en uiteraard met mijn nieuwe teamgenoten prijzen pakken.” Coach Raoul Ehren had Nunnink eerder onder zijn hoede, als coach van de dames van Jong Oranje, met wie hij in 2013 wereldkampioen werd. “Bij ’s-Hertogenbosch halen we niet vaak speelsters van buitenaf, maar Laura wilden we er heel graag bij hebben.” Ehren roemt haar snelheid en behendige acties. “Ze weet ook goed onder druk uit te hockeyen”, vult Vorstenbosch aan. “Laura is een hele complete speelster, waar we de komende jaren hopelijk veel van kunnen genieten. Ze is een fijne toevoeging aan onze selectie en kan helpen bij het verder opleiden van onze talenten.”

A post shared by HC Den Bosch Dames 1 (@hcdenboschdames1) on

“It has been a very difficult choice for me to leave. I still find it difficult to think about it at all. It will take some getting used to next season. But in the end I realized that this is a fantastic challenge and an opportunity to develop myself further. ”

The 120-time international is hoping the move will help propel her game further in a new environment.

“With better players around me, I have to show myself more, claim balls more often and be able to play my own game. In that regard, I think this move is good for me. I think a new club, a new environment and a new situation will help me to grow my game. “

Menu